Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Piliç Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Piliç Tarifi Yapılışı



Baharatlı Piliç Tarifi - Baharatlı Piliç Nasıl Yapılır - Baharatlı Piliç Malzemeleri




Baharatlı Piliç


Malzemeler

* 6 Adet Tavuk Göğsü
* 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
* 1 Diş Bütün Sarımsak
* 1 Tatlı Kaşığı Zencefil
* 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
* 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
* 1 Tatlı Kaşığı Zerdeçal
* 1 Tatlı Kaşığı Kişniş
* 1 Tatlı Kaşığı Köri
* 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
* 1/2 Su Bardağı Yoğurt
* 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
* 2 Yemek Kaşığı Bal
* Tuz
* Karabiber
*
* Süre: 20-40 Dk
* 6-8 Kisilik
* Mutfak: Türk


Hazırlanışı
Tavuk göğüslerini ortadan ikiye kesiniz Üzerini bir bıçak ucu ile çiziniz Harcı için; sarımsak hariç tüm malzemeleri bir kasede karıştırınız Tavukları harca bulayınız ve buzdolabında 1 saat dinlendiriniz Zeytinyağını ve sarımsakları bir tavada kızdırınız Marinatta beklettiğiniz gğüs etlerinin her iki tarafını da kızmış olan sarımsaklı zeytinyağında pişirip , sıcak olarak servis yapabilirsiniz

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla