08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pesto Soslu Piliç Tarifi Yapılışı
Pesto Soslu Piliç Tarifi - Pesto Soslu Piliç Yapılışı - Pesto Soslu Piliç Nasıl Yapılır - Pesto Soslu Piliç Malzemeleri
16 adet Banvit Piliç Baby Şiş Tava
1 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr kiraz domates (her biri 2'ye kesilmiş)
3 çorba kaşığı pesto sos
3 çorba kaşığı krema
4 sap taze fesleğen (yapraklanmış, iri doğranmış)
Tuz
Tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Zeytinyağını ısıtıp, etleri yerleştirin Hızlı ateşte, her iki yüzleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 2 şer dak pişirin
Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak daha pişirip, bir tabağa alın Tuz ve karabiber serpip, sıcak tutun
Aynı tavaya domatesleri yerleştirin Hızlı ateşte ve tavayı hafifçe sallayarak, 1-2 dak pişirin
Pesto sos, krema ve fesleğen yapraklarını ekleyip, 1-2 dak ısıtın
Etleri ve domatesleri tabaklara paylaştırın Fesleğenli kremayı üzerlerine gezdirerek servis yapın
|
|
|