Konu
:
Enginar Beyendili Rulo Tavuk Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Beyendili Rulo Tavuk Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Beyendili Rulo Tavuk Tarifi Yapılışı
Rulo Tavuk Tarifi - Enginar Beyendili Rulo Tavuk Nasıl Yapılır - Enginar Beyendili Rulo Tavuk Malzemeleri
Enginar Beyendili Rulo Tavuk
Malzemeler
2 parça tavuk göğüs eti
Tuz, beyaz biber
2 çorba kaşığı krema
5 dilim pastırma
10 yaprak fesleğen
5 dilim dil peyniri
2 adet enginar
1 çorba kaşığı AltınHasat Riviera Zeytinyağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı Teremyağ
4 adet patlıcan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
Yarım su bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Tavuk göğüs etlerinin her birini döverek inceltin
Etin her önlü arkalı her iki yüzünü tuz ve beyaz biberle ovun
Tezgahın üzerine alüminyum folyo açın ve tavuk etini folyoya yayın
Fırça ile kremadan sürün
Etin üzerine sırasıyla dilimlenmiş pastırmalar, fesleğen yaprakları ve en üste de dil peynirinden yerleştirin
Alüminyum folyoyu rulo şeklinde sıkıca sarın
Diğer tavuk eti de aynı şekilde sarın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar pişirin
Üzerinin kızarması için folyodan çıkartın ve tekrar fırına atın
Temizlenmiş enginarları orta boy bir tencereye aktarın
Üzerini geçecek kadar su, zeytinyağı, tuz ve 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyin
Enginarları bu suyun içinde haşladıktan sonra süzüp püre haline gelene dek iyice ezin
Beğendi için patlıcanları közleyip, soyun ve dilimleyin
Bir tencerede Teremyağ’ı eritin
Közlenmiş patlıcanları ve enginarları ekleyin
Sürekli karıştırarak unu ilave edin
Havanda ezilmiş sarımsak, tuz ve biberle tatlandırın
Azar azar sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin
En son rendelenmiş kaşarpeyniri ilave edin
Ocaktan alın
Servis tabağına beğendiyi ve dilimlenmiş rulo tavuklarını yerleştirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul