Konu
:
Ballı Tavuk Mahmudiye Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Tavuk Mahmudiye Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Tavuk Mahmudiye Tarifi Yapılışı
Tavuk Mahmudiye Tarifi - Ballı Tavuk Mahmudiye Nasıl Yapılır - Ballı Tavuk Mahmudiye Malzemeleri
Ballı Tavuk Mahmudiye
Malzemeler
Tavuk 1,5 kg
Soğan (1 adet orta boy) 65 gr
Bal (1 çorba kaşığı) 40 gr
Kuru kayısı 150 gr
Soyulmuş iç badem 100 gr
Rezaki üzümü (1 avuç) 75 gr
Margarin (2 çorba kaşığı) 80 gr
Limon suyu 1 adet
Tarçın (2 çay kaşığı) 30 gr
Tuz (1 çay kaşığı) 10 gr
Su ½ lt
Dereotu 1 sap
Hazırlanışı
Tavuğu alev üstünde alazlayın, içini boşaltın ve sekize bölün
Kalın altlı tencerede 40 gr
yağı eritin
Tavuk parçalarını ekleyin ve hafifçe iki taraflarını da pembeleştirin
İnce doğranmış soğanı ilave edip birkaç dakika daha pembeleştirmeye devam edin
Karışıma bal, üzümün yarısı, kayısı, tuz, limon suyu ve suyu ekleyin
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin
Tencerenin ateşini kapatın ve tarçın ekleyin
Küçük tencerede yağın geri kalanını kızdırın, üzümün diğer yarısını ve bademi hafifçe pembeleştirin
Kalın altlı tenceredeki yemeği servis tabağına koyun
Pembeleşmiş badem ve üzümü ekleyip dere otu ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul