Konu
:
Terbiyeli Tavuk Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Tavuk Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Tavuk Tarifi Yapılışı
Terbiyeli Tavuk Tarifi - Tavuk Yemeği Tarifleri - Terbiyeli Tavuk Nasıl Yapılır - Terbiyeli Tavuk Malzemeleri
Malzemeler
* 1,5 kg ağırlığına bütün Tavuk (sadece tavuk butu da kullanabilirsiniz)
* 8 su bardağı sıcak Su
* 4-5 yemek kaşığı Safran
* 2 adet Soğan
* 2 su bardağı Ceviz içi
* 1 dilim Mamursa
* 1 tatlı kaşığı Acıka
Hazırlanışı
Bütün haldeki tavuğu parçalayın ya da aynı ağırlıkta butlar alıp yıkayın ve bir kenara koyun
Soğanı yemeklik incecik doğrayın
Sıvıyağ ve soğanı geniş bir tencereye koyun
Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun
Üzerine tavuk etlerini ekleyip karıştırmaya devam ederek 5-6 dakika daha kavurun
Sıcak suyun 5 bardağını ilave edip tavuk etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın
Diğer taraftan, cevizleri yağı çıkıncaya kadar dövüp avuçlarınız arasında sıkarak yağını çıkarmaya çalışın
(Aslında bu yağ çıkarma işlemi kıyma makinesinde yapılır
Yağ çıkarma işlemini yapamazsanız cevizi yalnızca dövmeniz de yeterli olacaktır) Dövülmüş cevizin üzerine pasta denilen mamursa ve acıkayı ekleyip iyice yoğurun
Üzerine sıcak sudan azar azar ilave edip ( tavuk suyu kullanmanızı tavsiye ederim) çatal yardımıyla koyu muhallebi, boza kıvamına gelinceye kadar çırpın
Tavukları tencereden alıp servis tabağına dizin
Üzerine bu cevizli sosu gezdirin
Varsa üzerlerine ceviz yağı gezdirip servise sunun
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul