Konu
:
Osmanlı Kuzu Haşlama Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Kuzu Haşlama Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Kuzu Haşlama Tarifi Yapılışı
Kuzu Haşlama Tarifi - Kuzu Haşlama Yapılışı - Kuzu Haşlama Malzemeleri
MALZEMELER
-1 kilo yağsız kuzu eti
-3-4 adet küçük boy kuru soğan
-3-4 adet küçük boy patates
-sıvı yağ
-salça
-tuz
YAPILIŞI
Yağ tencerede kızdırılır
Et ilave edilip suyunu salıp tekrar çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirilir
Suyunu çekince etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilip, bu şekilde 20 dakika pişirilir, içerisine ayıklanıp yıkanmış soğanlar ve patatesler bütün otarak eklenir
Ayrı bir kapta salça ve tuz bol suyla ezilip etlerin üzerine dökülür
Kapağı kıyı biçimde et kolay ayrılır hale gelinceye kadar pişirilir
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul