Yalnız Mesajı Göster

Tepside Çulluk Kızartması Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tepside Çulluk Kızartması Tarifi Yapılışı



Tepside Çulluk Kızartması Tarifi - Tepside Çulluk Kızartması Yapılışı - Çulluk Kızartması Nasıl Yapılır



Üç dört çulluğu temizleyip her birini ikiye ayırınız, 1 kaşık tereyağı, çentilmiş 1 soğanla tencereye koyunuz Kuvvetli ateşte çeviriniz Rengi dönmeye başlayınca biraz un serpiniz, çeviriniz Kızarınca indirip tepsiye diziniz, üstüne birkaç diş kıyılmış sarımsak, tuz, biber, 1 kaşık domates peltesi, 1 kepçe etsuyu ve 1 kaşık sirke serpiştiriniz Tenceredeki yağı da üzerine süzünüz Üstünü yağlı kâğıtla örtüp orta hararette bir fırında arasıra kaşıkla kenarlarından suyunu alıp üzerine gezdirerek 45 dakika pişiriniz İyice pişince tabağa alınız, kenarına istediğiniz püreyi garnitür olarak koyunuz Suyunu da süzüp üzerine gezdiriniz

Not: Çulluğun pişme süresi 30 dakikadır Bakaca, çulluğa benzediği için aynı şekilde ve kendi suyu ile ıslatılarak 20 dakika kızartmak gerekir

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla