Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu Etli Papaz Yahnisi Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Etli Papaz Yahnisi Tarifi Yapılışı



Nohutlu Etli Papaz Yahnisi Tarifi - Etli Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır - Nohutlu Etli Papaz Yahnisi Malzemeleri





MALZEMELER

500 gr kuşbaşı süt danası eti
30 gr tereyağı
4 diş sarımsak
500 gr arpacık soğanı
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 domates
15 gr domates salçası
dolmalık sarı ve kırmızıbiber
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
10 su bardağı sıcak su

(6 kişilik)


Sarımsakların kabuklarını soyup kıyın Arpacık soğanların kabuklarını soyun Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın Biberlerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın Haşlanmış nohut, domates, salça, biberler, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın Tereyağını tencerede eritip kuşbaşı et ve sarımsakları ekleyin Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam edin Soğanları ilave edip 5 dakika daha kavurun Unu yemeğin içine serpip karıştırın Kasedeki nohutlu karışım ve sıcak suyu tencerenin içine ekleyin Tencerenin kapağını kapatın Birkaç taşım kaynayınca ocağı kısın ve etler iyice yumuşayıp yemek kendi suyu ile kalıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın

Afiye Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla