Yalnız Mesajı Göster

Etli Enginar Kalbi Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Enginar Kalbi Tarifi Yapılışı



Etli Enginar Kalbi Tarifi - Etli Enginar Kalbi Nasıl Yapılır - Etli Enginar Kalbi Malzemeleri






Etli Enginar Kalbi


Malzemeler


5 adet enginar kalbi

5 adet mantar

Yarım domates

Yarım çarliston biber

Yarım soğan

100 gr ıspanak

1 tatlı kaşığı krema

1 çorba kaşığı Teremyağ

Yarım tatlı kaşığı Bizim Mutfak Un

Yarım çay kaşığı süt

200 gr yağsız kuzu kuşbaşı

Üzeri için

kaşar peyniri


Hazırlanışı


Soğan, biber ve mantarları doğrayın Enginar kalplerini ortadan ikiye kesin Tavaya tereyağını alın Tavada soğanı, biberi, enginar kalplerini ve mantarları soteleyin Kremayı tavaya ekleyin ve karıştırın Diğer tarafta ıspanağı yıkayın ve doğrayın Doğranmış ıspanakları Teremyağ’da soteleyin Un ve süt ilave ettikten sonra püre kıvamına gelinceye kadar pişirin Diğer tarafta etleri küp doğranmış domateslerle birlikte bir tavaya alın ve domatesin suyunda karıştırarak pişirin Pişen etleri enginar kalpli karışıma ilave edin Toprak bir fırın kabının içine ıspanak püresini alın Üzerine etli enginar kalplerini alın En üste rendelenmiş kaşar peynirini yayın Sıcak fırında peynir eriyene kadar bekletin Soğutmadan servis yapın



Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla