Konu
:
Tenekede Tavuk Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Tenekede Tavuk Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tenekede Tavuk Tarifi Yapılışı
Tenekede Tavuk Tarifi - Tenekede Tavuk Nasıl Yapılır - Tenekede Tavuk Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Adet Tavuk (Bütün)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Tenekede Tavuk Nasıl Yapılır?
1
1 adet tavuğun içini temizleyerek temizleyin ve ocakta tütsüleyerek güzelce yıkayın
2
Suyu süzüldükten sonra dışını tuz ile ovun
Tavuğun derisini kesinlikle çıkarmayın
3
Tavuğu taşıyabilecek kalınlıkta bir çubuğa geçirerek ateş yakacağınız yere saplayın
Dilerseniz çubuğu saplayarak tavuğu arka kısmından da çubuğa takabilirsiniz
Eğer çubuk yeterli derecede kalın değilse ya da iyi gömülmemiş ise düşecektir
Bu yüzden başka bir iki çubuk ile destek yapabilirsiniz
4
Daha sonra kullanılmayacak bir yağ tenekesinin kapak kısmını tamamen çıkarın
Tenekeyi ters çevirdikten sonra dört bir yanına ama üst kısımlara gelecek şekilde bir kaç adet delik açın
5
Tenekeyi çubuğa sapladığınız tavuğa geçirin ve tenekenin etrafında ateş yakın
Ateş ve közü arada bir kontrol ederek (eğer ateş çok harlı olursa tavuk yanacaktır) tavuğu yavaş yavaş pişirin
Teneke hiç bir şekilde tavuğa değmemelidir
6
Tavuk piştikten sonra kalan köze patates gömebilirsiniz
7
Yemeğinizi yedikten sonra sonra ateşi tamamen söndürmeyi unutmayın!
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul