Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Kızartması Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Kızartması Tarifi Yapılışı



Tavuk Kızartması Tarifi - Tavuk Kızartması Nasıl Yapılır - Tavuk Kızartması Malzemeleri







Tavuk Kızartması

Malzemeler
TAVUK KIZARTMA(4 kişilik)

* 1 tane orta boy tavuk

* Tuz ve biraz karabiber



Kızarma Tarifi:

1 – Önce tavuğu iyice yıkayarak temizleyin, but ve kanatları bağlanarak birleştirilir, isteğinize bağlı olarak boyun ya da kanatları ayırabilirsiniz Tavuğu tuz ve karabiber ile birlikte iyice ovun
2 – Kızartma tarifleri kriterlerine uygun biçimde ısıtılmış termik tabanlı bir tencereye koyun, elinizle bastırın ve bir süre kızartın Bu kızartma işlemi dört yüzü için de yapılır
3 – Daha sonra da tencerenin kapağı sıkıca kapatılır Isı ayarı yapıldıktan 30 dakika sonra tenceredeki tavuk ters yüz edilerek 30 akika daha pişirilir İstenirse tavuğun üzerine sos ilave edilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla