Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Kapama Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Kapama Tarifi Yapılışı



Kuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri



800 gr kuzu kolu (200'er gr'lık 4 parçaya bölünmüş)
2 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
12 arpacık soğanı (kabukları soyulmuş)
2 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)

Orta boy bir tencereye, etleri ve etlerin üstünü örtecek kadar su koyup, harlı ateşte kaynatınız Su kaynar kaynamaz tencereyi ateşten alıp, etleri bir kevgire aktararak üstünden soğuk su geçiriniz
Etlerin haşlandığı tencereye soğuk suda yıkanmış etleri, 2 su bardağı et suyunu, tuz, biber ve arpacık soğanlarını koyup, tencerenin ağzı kapalı olarak 1 saat orta ateşte pişiriniz Tencerenin kapağını açıp dereotunu serpiniz Tencerenin kapağını kapayıp 15-20 dakika daha pişirerek, tencereyi ateşten alınız
Yemeği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp servis ediniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla