Konu
:
Kuzu Kapama Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Kapama Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Kapama Tarifi Yapılışı
Kuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri
800 gr kuzu kolu (200'er gr'lık 4 parçaya bölünmüş)
2 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
12 arpacık soğanı (kabukları soyulmuş)
2 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)
Orta boy bir tencereye, etleri ve etlerin üstünü örtecek kadar su koyup, harlı ateşte kaynatınız
Su kaynar kaynamaz tencereyi ateşten alıp, etleri bir kevgire aktararak üstünden soğuk su geçiriniz
Etlerin haşlandığı tencereye soğuk suda yıkanmış etleri, 2 su bardağı et suyunu, tuz, biber ve arpacık soğanlarını koyup, tencerenin ağzı kapalı olarak 1 saat orta ateşte pişiriniz
Tencerenin kapağını açıp dereotunu serpiniz
Tencerenin kapağını kapayıp 15-20 dakika daha pişirerek, tencereyi ateşten alınız
Yemeği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp servis ediniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul