Konu
:
Güveç Nasıl Yapılır - Güveç Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Güveç Nasıl Yapılır - Güveç Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveç Nasıl Yapılır - Güveç Tarifi Yapılışı
Güveç Tarifi - Güveç Yapmanın Püf Noktası - Etli Güveç Tarifi
Malzemeler:
1 kg patlıcan
500 gramkuşbaşı et
750 gram domates
6-7 adet sivri biber
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
pul biber
karabiber
tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak su
Yapılışı:
Patlıcanları alcalı soyun ve doğrayın
Ayrı bir kapta domatesleri küp şeklinde doğrayın
Biberler doğrayın, sarımsakları soyup ikiye bölün
Büyük bir kap içersinde doğranan patlıcan, biber, et ve sarımsak, salça ve baharatlarla birlikte harmanlayın
Bir sıra karışımdan ve onun üzerine bir sıra doğradığınız domateslerden dizin, malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin en üste kalan domateslerden koyun, iyice bastırın ve üzerine su ve ayçiçek yağı dökün
Güveç ocakta 5-6 saat, fırında ise 220 derecede yaklaşık 2 saat pişirilir
Küçük güveç kaplarının ağzını alüminyum folyo ile kapatın
İçine su koyulan fırın tepsinine yerleştirilip pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul