Konu
:
Bavyera Usulü Erikli Tatli (Alman Mutfagi)
Yalnız Mesajı Göster
Bavyera Usulü Erikli Tatli (Alman Mutfagi)
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bavyera Usulü Erikli Tatli (Alman Mutfagi)
Malzemeler:
tarçın
150 gram şeker
300 gr un
pudra şekeri
60 gram maya
1
5 kılo kara erık
100 gram şeker
galeta unu
2-3 adet yumurta
bıraz tuz
300 ml süt
100 gram tereyagı
maya, şeker ,un ve yumurtaları bir kaba katıp karıştırın sonra ıçıne sıcak sütün ıçınde tereyagını da erıtıp aynı kabın ıçıne katıp tekrar ıyıce karıştırın
hamur halıne gelmesını saglayın ve hamurun bır mıslı kabarmasını bekleyın
Margarınle fırın tepsısını yaglayın daha sonra hamuru ınce bır sekılde açıp tepsıyı kaplayacak şekılde yerleştırın
Daha sonra tepsinin içine yani, hamurun üzerıne galeta ununu serpin
Bundaki amaç, eriklerın hamuru ıslatmamaları içindır
Kara eriklerin çekırdeklerini çıkartın ve sık aralıklarla kabukları alta gelecek şekılde eriklerı tepsiye hamurun üzerıne boydan boya dızin
Tepsıyı 180 derecedeki fırına verin yaklaşık 20 dakıka pişirin
Şayet pastanın yandıgını farkedersenız tepsının üzerıne gümüş fırın kagıdı ıle örtebılırsınız
20 dakıka sonra şeker, pudra şekeri ve tarçını karıstırarak pastanın üzerıne serpınız
Son olarak bır 5 dakıka daha pısırın, sogumasını bekleyın, kare şeklınde porsıyonlara kesın ve servıs yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul