Konu
:
Fileto Et Sarma (Alman Mutfagi)
Yalnız Mesajı Göster
Fileto Et Sarma (Alman Mutfagi)
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fileto Et Sarma (Alman Mutfagi)
Malzemeler:
Et suyu 3 bardak
Sığır eti (Sırt kısmından) 700 gr
Un 3 kaşık
Hardal 4 silme çay kaşığı
Taze kereviz yaprağı 2 sap
Tereyağı
Karabiber (Taze çekilmiş)
Salatalık (turşuluk) 2 adet
Tuz
Pırasa (Doğranmış) 1 adet
İç yağı 25 gr
Domuz pastırmasi 4 ince dilim
Havuç (Doğranmış) 1 adet
Soğan (Küçük, çok ince çentilmiş) 1 adet
Öncelikle sığır etini 4 ince dilim halinde kestirin
Dilimleri iki naylon arasına koyarak kalınlığı 2,5 santimi buluncaya kadar dövün (kasapta da yaptırabilirsiniz)
Et dilimlerinin üzerine hardal sürün ve tam orta kısımlarına birer dilim domuz pastırması yerleştirin
Salatalığı uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlerinin üstüne birer tane koyun
Et dilimlerini dolma gibi sarın ve iplikle bağlayın
İcyağını bir tavada eriterek sarılmış et dilimlerini nar gibi oluncaya kadar kızartın
Etlerin yağını süzerek tavadan çıkartın
Tavaya sebzeleri koyarak karıştıra karıştıra 5 dakika kadar kavurun
Sebzeler kavrulduktan sonra et suyunu ekleyin ve kızarmış etleri tavaya yerleştirin
Tuzunu biberini serpin ve tavanın üzerini örterek 1 saat kadar ağır ateşte pişirin
Etleri çıkartarak bir servis tabağına yerleştirin ve sıcak olarak saklayın
Kavrulmuş ve pişmiş sebzeyi tel bir elekten ezerek geçirin veya elektrikli karıştırıcıyla püre oluncaya kadar karıştırın
Sebze püresini ve et suyunu bir tencereye koyarak harlı ateşte suyunu biraz çekinceye kadar kaynatın
Başka bir tavada yağı eritin, içine unu katın ve karıştıra karıştıra 2-3 dakika kadar kavurun
Daha sonra tavayı ateşten alarak sebze püresini katın
Sonra tekrar ateşe oturtarak, sürekli karıştıra karıştıra 2 dakika kadar pişirin
Hazırladığınız bu sosu etlerin üzerine dökerek sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul