Yalnız Mesajı Göster

İtalyan Mutfağı

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Mutfağı



DOMATES SOSLU SPAGETTİ
( 4 kişilik ) Malzemeler :
225 gr 2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet çentilmiş soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
1 adet rendelenmiş havuç
400 gr domates salçası yada 1/2 kg kabukları soyulmuş ve
küçük doğranmış domates
2 bardak et suyu
3 çorba kaşığı domates salçası
Çekilmiş küçük hindistancevizi
Kuru reyhan
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :
Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun

Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun

Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve hafif ateşte yaklaşık 45 dakika, arada sırada karıştırarak pişirin

Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur )

Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır ) süzgeçten süzün Sıcak tabakta servis yapın ve sosunu üzerine dökün

Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin

Alıntı Yaparak Cevapla