Konu
:
İtalyan Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Mutfağı
08-13-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Mutfağı
İRMİK BÖREĞİ / Gnokçi ( 4 kişilik )
Malzemeler
:
500 gr
1/2 su bardağından bir parmak fazla irmik
175 gr
2 yumurta
25 gr
1 çimdik hindistan cevizi
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
:
25 cm
genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın
Sütü derince bir tencerede kaynatın
Sonra irmiği karıştırarak süte katın, koyulaşıncaya kadar pişirin
( İrmiğin üstünde bir kaşık batmadan durabilmelidir )
Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın
Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba serin ve iyice soğuması için sabaha kadar bekletin
Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm
'lik kareler halinde kesin
Kesilmiş dilimleri ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirin
Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun
Sonra fazla sıcak olmayan bir fırında gnokçinin üstü nar gibi oluncaya kadar kızartın ve sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul