Konu
:
İtalyan Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Mutfağı
08-13-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Mutfağı
KREMALI TAVUK / Pollo Alla Krema
( 4 kişilik ) Malzemeler :
7 çorba kaşığı margarin
1 adet çentilmiş soğan
4 parça göğüs tavuk
3 bardak tavuk suyu
225 gr
dilimlenmiş mantar
4 çorba kaşığı un
1/2 limonun suyu
1 bardak çiğ krema
3 çorba kaşığı beyaz şarap ( istenirse )
Taze çekilmiş karabiber
Kıyılmış mercanköşk
Maydanoz
Tuz
Hazırlanışı :
Yağın 3 kaşığını geniş bir tavada eritin
Soğanı ağır ateşte yumuşayıncaya kadar kavurun
Tavuk göğüslerini nemli bir peçeteyle temizleyin
Nar gibi oluncaya kadar kızartın
İçine tuzu, biberi, tavuk suyunu ve mercanköşkle maydanozu katın
Kaynayınca ateşi kısarak, hafif ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin
Tavuk parçalarını alın ve bir kaba koyarak sıcak olarak koruyun
Tavuk suyunu süzün
Geri kalan 4 kaşık yağı derin bir tavada eritin ve mantarları 2 dakika kadar kavurun, sonra mantarları çıkartıp kağıt peçete üzerine koyarak süzülmesini bekleyin
Unu erimiş olan yağa karıştırın ve karıştırarak hafif ateşte 2-3 dakika kadar pişirin
Tavayı ateşten alarak süzülmüş tavuk suyu ile limon suyunu pişirdiğiniz unun üzerine dökün
Tavayı tekrar ateşin üstüne oturtun ve karıştırarak 2 dakika süreyle kaynatarak pişirin
Tavayı ateşin üstünden alın ve mantarı, kremayı, şarabı sosun içine dökün, sonra yine ateşin üstüne oturtarak kaynatmadan ısıtın
Sosu tavukların üstüne dökerek karışık salata ile birlikte sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul