Yalnız Mesajı Göster

İtalyan Mutfağı

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Mutfağı



KREMALI TAVUK / Pollo Alla Krema

( 4 kişilik ) Malzemeler :

7 çorba kaşığı margarin

1 adet çentilmiş soğan

4 parça göğüs tavuk

3 bardak tavuk suyu

225 gr dilimlenmiş mantar

4 çorba kaşığı un

1/2 limonun suyu

1 bardak çiğ krema

3 çorba kaşığı beyaz şarap ( istenirse )

Taze çekilmiş karabiber

Kıyılmış mercanköşk

Maydanoz

Tuz

Hazırlanışı :

Yağın 3 kaşığını geniş bir tavada eritin Soğanı ağır ateşte yumuşayıncaya kadar kavurun


Tavuk göğüslerini nemli bir peçeteyle temizleyin Nar gibi oluncaya kadar kızartın


İçine tuzu, biberi, tavuk suyunu ve mercanköşkle maydanozu katın Kaynayınca ateşi kısarak, hafif ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin


Tavuk parçalarını alın ve bir kaba koyarak sıcak olarak koruyun Tavuk suyunu süzün

Geri kalan 4 kaşık yağı derin bir tavada eritin ve mantarları 2 dakika kadar kavurun, sonra mantarları çıkartıp kağıt peçete üzerine koyarak süzülmesini bekleyin


Unu erimiş olan yağa karıştırın ve karıştırarak hafif ateşte 2-3 dakika kadar pişirin


Tavayı ateşten alarak süzülmüş tavuk suyu ile limon suyunu pişirdiğiniz unun üzerine dökün Tavayı tekrar ateşin üstüne oturtun ve karıştırarak 2 dakika süreyle kaynatarak pişirin


Tavayı ateşin üstünden alın ve mantarı, kremayı, şarabı sosun içine dökün, sonra yine ateşin üstüne oturtarak kaynatmadan ısıtın


Sosu tavukların üstüne dökerek karışık salata ile birlikte sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla