Yalnız Mesajı Göster

İtalyan Mutfağı

Eski 08-13-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Mutfağı



YENGEÇ ÇORBASI / Zuppa di Granchi

( 4 kişilik ) Malzemeler :

225 gr ayıklanmış yengeç eti

1 adet orta boy domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)

1 adet havuç

2 adet arpacık soğan

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1,5 çorba kaşığı beyaz şarap

2 diş sarmısak

3 karanfil

1 su bardağı süt

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı :

Yengeç etini 2 saat sütün içinde bekletin


Şarap ve yağın dışında bütün malzemeyi tuzlu suda haşlayın, sonra tel bir süzgeçten geçirerek püre yapın


Şarabı ve yağı püreye karıştırın Yengeç etini pürenin içine atarak 30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla