Yalnız Mesajı Göster

Meksika Mutfağından Yemekler

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meksika Mutfağından Yemekler



BAHARLI BARBUNYA FASULYESİ
( 4 kişilik )
Malzemeler :
1/2 kg 1 adet kıyılmış soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
50 gr Karabiber
Tuz Hazırlanışı :
Fasulyeyi yıkayın ve soğan, sarımsakla birlikte bir tencereye koyun Fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun ve kaynatın

Sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar tıkırdatın Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin Fasulye yumuşayınca tadına bakarak tuz ve biber ilave edin
Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin
Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun Yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın

Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilave edin Fasulyeler biraz suluca olabilir, ama suyu fazla olmamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla