Konu
:
Tayland Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Tayland Mutfağı
08-13-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Tayland Mutfağı
Baharatlı Tavuklu Salata
Malzemeler
* 1 adet tavuk göğsü
* Yarım limonun suyu
* 1 adet göbek salata
* Soya filizi
* 1 adet salatalık
* Tuz
* 1 adet taze kırmızı biber
* Karabiber
* 1 adet sarı biber
* Kırmızı pul biber
* 1 çay kaşığı köri
* Taze nane
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Önce tavuk etini ince ve uzun dilimler halinde doğrayın
Tavuk dilimlerini bir çorba kaşığı zeytinyağı, köri ve karabiberle birlikte orta ateşte arada sırada karıştırarak iyice pişirin
Diğer yanda göbek salatayı ince ince kıyın
Taze kırmızı ve sarı biberlerlerle salatalığı da şerit şerit doğrayın
Soya filiziyle birlikte harmanlayın
Bir bardağın içinde soya sosu, tuz, kırmızı pul biber ve limon suyunu iyice karıştırın
Fazla tuz koymamaya dikkat edin, çünkü soya sosları genellikle çok tuzlu olurlar
Bu karışımı, harmanladığınız biberler, göbek salata ve soya filizlerinin üzerine dökün ve iyice karıştırın
En üste pişirdiğiniz tavuk parçalarını yerleştirin
Nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin
Dilerseniz nane yapraklarını da kıyıp sebzelerle karıştırabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul