Yalnız Mesajı Göster

Tayland Mutfağı

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tayland Mutfağı



Baharatlı Tavuklu Salata

Malzemeler

* 1 adet tavuk göğsü
* Yarım limonun suyu
* 1 adet göbek salata
* Soya filizi
* 1 adet salatalık
* Tuz
* 1 adet taze kırmızı biber
* Karabiber
* 1 adet sarı biber
* Kırmızı pul biber
* 1 çay kaşığı köri
* Taze nane
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı


Yapılışı

Önce tavuk etini ince ve uzun dilimler halinde doğrayın Tavuk dilimlerini bir çorba kaşığı zeytinyağı, köri ve karabiberle birlikte orta ateşte arada sırada karıştırarak iyice pişirin

Diğer yanda göbek salatayı ince ince kıyın Taze kırmızı ve sarı biberlerlerle salatalığı da şerit şerit doğrayın Soya filiziyle birlikte harmanlayın

Bir bardağın içinde soya sosu, tuz, kırmızı pul biber ve limon suyunu iyice karıştırın Fazla tuz koymamaya dikkat edin, çünkü soya sosları genellikle çok tuzlu olurlar

Bu karışımı, harmanladığınız biberler, göbek salata ve soya filizlerinin üzerine dökün ve iyice karıştırın En üste pişirdiğiniz tavuk parçalarını yerleştirin Nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin Dilerseniz nane yapraklarını da kıyıp sebzelerle karıştırabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla