Konu
:
Tayland Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Tayland Mutfağı
08-13-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Tayland Mutfağı
Körili Spagetti Makarna
Malzemeler
* 350 gr Selva spagetti makarna
* 2 adet tavuk bulyon
* 10 adet tatlı sivri biber
* tuz
* 2 adet tavuk göğsü
* 3 adet ortaboy soğan
* 100 gram badem
* 1 kahve fincanı soya sosu
* 1 kahve kaşığı köri
* 3 adet esmer küp şeker
Yapılışı
Lezzetli bir makarna pişirmek için oldukça geniş ve derin bir tencereye, bol miktarda suya ihtiyacınız olacak
Suyu yüksek ateşte kaynatın
Kaynarken içine 3 adet esmer küp şekeri ve 2 adet tavuk bulyonu ilave edin
Her 100 gr
makarna için bir litre suya 10 gram tuz yeterlidir
Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin
Tuzu kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir
Eğer tuz diyetiniz var ise yarım limonun suyunu kullanabilirsiniz
Dilerseniz 1 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvıyağ ekleyebilirsiniz
Makarnaları yavaşça azar azar ekleyin ki suyun kaynaması durmasın
Tencerenin kapağını kapatmadan paketin üzerinde belirtilen süre kadar kaynatın
Ara sıra karıştırın
Pişme süresinin sonuna doğru sık sık kıvamını kontrol edin
Haşlanan makarnayı soğuk suya tutmadan kevgirde süzün
Hazırladığınız sosu ilave edin
SOSUN HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini küçük parçalara bölün, yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkartarak ortadan ikiye kesin
Soğanları 8 eşit parçaya ayırın
Tümünü birlikte ızgarada pişirin
Bademlerin kabuklarını soyarak ikiye ayırdıktan sonra ızgara edilen malzemeyle karıştırın
Soya sosunu ve köri baharatını da ekleyin
Bu sosu hazırladığınız spagetti makarnayla karıştırarak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul