Konu
:
Bonfile Versoix Usulü (İsviçre)
Yalnız Mesajı Göster
Bonfile Versoix Usulü (İsviçre)
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bonfile Versoix Usulü (İsviçre)
Bonfile Versoix Usulü (İSVİÇRE)
1500 gr Civarında Bonfile
1 Ç
K
Sıvı yağ
16 Dilim Burger Peynir
300 gr Tost Jambonu
1 bardak Kırmızi şarap
Çok az suda eritilmiş 2 adet etsuyu tableti
Bir kutu Mis Krema
Tuz, beyaz biber, kırmızı biber
"İsviçrenin Belli bir bölgesinde yapılan ve beğenilen bir et yemeğidir"
Bonfileyi bütün olarak eğer tencereye sığmıyor ise ortadan ikiye bölerek 1 çorba kaşığı sıvı yağla her tarafı adeta kahvrengi olana kadar kavurunuz
Ateş kuvvetli olmalı, ancak bonfilenin içi pişmemelidir
Bonfile içi hafif pembe renkte ve biraz kanlı kalabilir
Kızartma bittikten sonra bonfile tencereden alınarak ılımaya bırakılır
Ilımış bonfile çok keskin bir bicak veya elektrikli testere mutfak bıçağı ile 1 cm kalınlığında yuvarlak parçalara bölünür
Yaklaşık 15-16 parça çıkar ve beher parçanın ağırlığı 100 gr civarında olur
Servis esnasında her bir tabağa iki parça konulacağı varsayılmıştır
Dilinmiş bonfileleri hafif yağlanmış büyükçe bir PYREX kaba diziniz
Her bir et parçasının üzerine etin büyüklüğüne göre ikiye katlayarak veya katlamayarak burger peynirini ve tost jambonunu koyunuz
Alttan üste sırası Bonfile, Peynir ve Jambondur
Daha önce bonfileyi kızarttığımız tencereye 1 bardak kırmızı şarabı 2 Tabletle yapılmış et suyunu ilave ederek kaynatınız
Şarabın suyu bir miktar uçtuktan sonra ateşin altını kısınız ve baharatları ilave ediniz
Başka bir kapta çırparak katıştırdığımız Mis Kremayı da tencereye koyunuz
Ve sadece bir taşım kaynatınız
Hazırladığınız bu sosu Pyrex kaptaki bonfilelerin üzerine dökünüz ve kremalı bonfileleri 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika tutunuz
Beyaz pilavla, patates kızartması ile veya Tereyağlı Sebze haşlaması ile servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul