Yalnız Mesajı Göster

Lübnanın En Ünlü Yemekleri Ve Yapılışları

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lübnanın En Ünlü Yemekleri Ve Yapılışları



Lübnan mutfağı
Lübnan yemek kültürü
Lübnan yemekleri

Lübnan mutfağı deyince akla gelen ilk yemek Zahter… Tadı damağınızda kalacak ürünlerden birisi, bu zahter Kekik türünden, ancak kekikten çok daha aromalı ve lezzetli… Tazesi, salata malzemesi; tozu, susam unu ve zeytinyağı ile karıştırılınca, kahvaltı malzemesi (ekmeğe sürebiliyorsunuz); kurusu, “zahterli pide” malzemesi şeklinde; günün her anında karşınıza değişik bir kılıkta çıkıyor ve sizi mest ediyor…

Ana yemeklere gelince, baş rollerde yine bulgur, nohut, fasulye ve yoğurt var “Lebeniye” (nohutlu yoğurt çorbası), “kibbe lebeniye” (içli köfteli versiyonu) “falafel” (kızarmış soğanlı nohut ezmesi), tavuklu pilav, “maluf” (fasulye ezmesi), ekşili yaprak sarma, ana yemeklerin en baştan çıkarıcıları… Falafel aynı zamanda Lübnan’ın tipik “sokak” yemeklerinden

Hurma Dolması Tarifi

Malzemeler

12 adet bağdat hurması
1 kase lor peyniri
1 çorba kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
12 adet kabuğu soyulmuş badem

Yapılışı

Başlangıç olarak bir süzgeçe peçete serip, lor peynirinin suyunu bırakması için serin bir yerde 2 saat dinlendirinHurmaların üzerini keskin bir bıçakla uzunlamasına çizip,çekirdeklerini çıkarınServis tabağına dizdiğiniz hurmaların içine, süzülmüş olr peyniri,rendelenmiş limon kabuğu ve şekeri çırparak hazırladığınız kremayı doldurunHurmaların üzerini birer adet ayıklanmış badem ile süsleyip,servis yapın


Baharatlı Balık Tarifi

Malzemeler

2 adet levrek(küçük boy-yaklaşık 300 gram/adet)
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 adet soğan (orta boy)
1 su bardağı tahin
25 fincan zeytinyağı
5 diş sarımsak
½ bardak limon suyu
Tarçın
1 demet maydanoz
Yeni bahar
Karabiber
Tuz

Yapılışı

Levreklerin üstünü çizin, içini ve üstünü limonlayıp, tuzlayıp 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin Bilahare levrekleri yağlanmış tepsiye dizip 160-180oC’a ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin Sonra balıkların derisini ve kılçıklarını ayıplayıp çok küçük parçalara doğrayın

Çok ince doğranmış soğanları yağda kavurun (yakmayın) İnce doğranmış maydanoz ile ince döğülmüş sarmısağı ilave edip kavurmaya devam edinKavrulmuş karışıma limon suyu, tahin, dövülmüş ceviz, karabiber, bolca yenibahar ve kararınca tuz ilave edin Karışımı bir kaba alıp balık etini ilave edin ve iyice karıştırın Düz tabaklara balık şekli vererek yerleştirin

Alıntı Yaparak Cevapla