Konu
:
Cezayir Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Cezayir Mutfağı
08-13-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Cezayir Mutfağı
Shurba “çorba”
hazırlama: 15 dakika
pişirme: 50 dakika
1/2 kg
kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı haşlanmış veya konserve nohut
4 domates
1 baş soğan
1 küçük kase tel şehriye
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 demet taze kişniş veya 1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kişniş tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
karabiber
tuz
Soğanı soyun ve rendeleyin
Haşlanmış veya konserve nohutların suyunu süzün üzerindeki ince kabukları çıkarın
Taze kişnişi kıyın
Domatesleri rendeleyin veya mikserden geçirin
Tencereye eti, rendelenmiş soğanı, karabiberi, tuzu, tarçını, sıvıyağı, bol kırmızı biberi ve domates salçasını hep birlikte koyun ve orta ateşte biraz çevirin
İçine domates püresini posasını almak için bir süzgeçten geçirerek ekleyin
Suyunu koyun ve kaynamaya bırakın
30 dakika kaynadıktan ve etler yumuşadıktan sonra içine kabukları ayıklanmış nohutları ilave edin
Kişniş tozunu ekleyip kaynamaya bırakın
Çorbanın sulu olması gerektiği için suyu azsa sıcak su ilave edin
Biraz daha kaynadıktan sonra içine tel şehriyeleri atın, kapağını kapatıp 20 dakika kadar pişirin
Tel şehriyeler de su çekeceği için suyu ona göre ayarlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul