Konu
:
Cezayir Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Cezayir Mutfağı
08-13-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Cezayir Mutfağı
Kalbluz "Bademli ve İrmikli Tart"
hazırlama: 15 dakika
pişirme: 45+10 dakika
500 gr
iri irmik
200 gr
toz şeker
100 gr
tereyağı
150 gr
badem
50 gr
pudra şekeri
1 su bardağı su
şurup için:
1/2 litre su
150 gr
toz şeker
1 çorba kaşığı portakal çiçeği esansı
Derin bir kaba irmiği toz şeker ile koyun ve bir kaşıkla iyice karıştırın
Tereyağını kaynatmadan eritin ve biraz ılınınca, irmik şeker karışımına katın
İrmik, yağı iyice çekip tane tane ve pırıl pırıl oluncaya kadar karıştırın
İçine suyu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin
Su ilavesi ile şekerli irmik daha koyu ve yapışkan bir hale gelir
Bademleri soyun, 20 tanesini bütün olarak ayırıp kalanını mikserde çekin
Bir tart kabının dibini yağlayın
Hazırladığınız irmik karışımının yarısını kabın dibine kaşığın tersi ile bastırarak yayın
Üzerine, çektiğiniz bademleri bir kaşıkla yayın
Kalan irmik karışımını bademlerin üzerine koyup tekrar bir kaşıkla bastırarak yayın
Daha sonra bir bıçakla baklava şeklinde tartınızı kesin
Her dilimin ortasına ayırmış olduğunuz bademlerden bir adet batırın
Orta ateşte kızdırdığınız fırında 45 dakika Kalbluz'un üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin
Tatlınız pişerken 1/2 kg
suyu toz şeker ile kaynatıp soğumaya bırakın
Soğuyunca içine portakal çiçeği esansını ekleyin
Tart pişince fırından çıkarın
Üzerine soğumuş şurubu dökün tekrar firma koyarak 10 dakika kadar tekrar pişirin
Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul