Konu
:
Cezayir Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Cezayir Mutfağı
08-13-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Cezayir Mutfağı
Hurmalı Makrot
hazırlama: 30 dakika
pişirme: 15 dakika
2 su bardağı irmik
1 su bardağı tereyağı
3 çorba kaşığı portakal çiçeği esansı
250 gr
hurma
1 büyük kavanoz bal
su (aldığı kadar)
2 su bardağı sıvıyağ
tuz
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve bir kıyma makinesinden veya sebze kıyma makinesinden geçirin
Portakal çiçeği esansını ekleyip elinizle yoğurarak bir kenara bırakın
Tereyağını küçük, saplı bir tencerede eritin
İrmiği büyük bir kaba koyun
Tuzunu atın ve ılınmış tereyağını irmiğe, irmiği parmaklarınızla karıştırarak yavaş yavaş dökün
İrmiğin yağı çekmesini sağlamak gerekiyor
Biraz portakal çiçeği esansı koyun, yarım su bardağı su ilave edin
Tekrar yoğurun
Yoğururken hamur elastiki ve homojen bir hal alıncaya kadar yavaş yavaş tekrar su ilave edin
Hamuru, hamur tahtasına alarak iyice yoğurun
Hamura francala ekmek gibi uzun ve yuvarlak bir şekil verin
Ortasına uzunlamasına parmaklarınızla bastırarak bir nevi oluk açın
Daha önce hazırladığınız hurma hamurundan parçalar kopartarak elinizle yuvarlayıp kalın bir oklava şekli verin
Bu hurma hamurunu, irmik hamurundan açmış olduğunuz oluğun içine yerleştirerek irmik hamurunun yüksek kenarlarını hurma hamurunun üzerine kapatın
İşlem bittiğinde hurma hamuru tamamen irmik hamurunun içinde ve ortasında kalmalıdır
Elde ettiğiniz hurma içli hamuru 2-3 parçaya bölerek hamur tahtasının üzerinde elinizle yuvarlayarak inceltin
4 cm
çapında silindir şeklindeki hamurun üzerine bastırarak yassıtın
Şekil veren kalıplarınız varsa üzerine biraz bastırarak şekil verin
4 cm
uzunluğunda verev olarak, baklava dilimleri gibi kesin
Tavada bol sıvıyağı kızdırın
Tatlıları altın rengi alıncaya kadar çevirerek 3-4 dakika kızartın
Kızaran tatlıları bir süzgece alın
Böylece tatlıların fazla yağı akar
Derin bir kaba bol bal koyun
Yağı süzülen tatlıları bala atın, balın içinde çevirip iyice bala bulayın ve bir tabağa çıkarın
Balları süzülünce servis yapın
Arzu ederseniz kızardıktan sonra bala bulamadan da yiyebilirsiniz
Tatlılarınızın üzerini bir bıçakla çizerek de süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul