Yalnız Mesajı Göster

Çin Mutfağı

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Mutfağı



ÇİN USULÜ SAZAN BALIĞI ( 4 kişilik )

Malzemeler :

1,5 kg'lık temizlenmiş bir sazan balığı

3/4 su bardağı su

Yarım su bardağı et suyu

1 su bardağı sek beyaz şarap

1/2 çorba kaşığı rafine yağ


Harcı :

4 çorba kaşığı pirinç (yıkanıp 20 dakika ılık suda

bekletilmiş ve süzülmüş) 4 adet ince kıyılmış taze soğan

1 dilim kıyılmış jambon

1 tablet dövülmüş tavuk suyu konsantresi 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı :

Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede pirinç, jambon, taze soğan, dövülmüş tavuk suyu konsantresi, tuz ve karabiberi karıştırın Hazırladığınız bu harcı sazan balığının karnına doldurup balığın karnını iple dikin


Balığı büyükçe bir tencereye yerleştirip, üstüne suyu dökün


Daha büyük bir tencerenin dibine bir tel ızgara yerleştirip, tencereyi yarıya kadar kaynar suyla doldurun


Balığın bulunduğu tencereyi, büyük tenceredeki ızgaranın üstüne yerleştirip büyük tencerenin kapağını kapatın


Büyük tencereyi orta ateşe oturtup, balığı 45 dakika buharda pişirin Büyük tencerenin kapağını açıp, balığın bulunduğu tencereye et suyu ve şarabı ekleyin Büyük tencerenin kapağını yeniden kapatarak, balığı 45 dakika daha, eti yumuşayana kadar pişirin


Büyük tencereyi ateşten alıp, içindeki daha küçük tencereyi çıkartın Balığı bir delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, üzerine rafine yağ dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla