Konu
:
Çin Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Çin Mutfağı
08-13-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Çin Mutfağı
ÇİN USULÜ PİRİNÇ MÜCVERİ ( 4-6 kişilik )
Malzemeler :
300 gr
uzun taneli pirinç
250 gr
taze soğan
200 gr
kırmızı tatlı biber
125 gr
margarin
2 yemek kaşığı soya sosu
1 diş ezilmiş sarmısak
4 adet yumurta
Acı kırnızı biber
Tuz
Hazırlanışı :
Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın
Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın
Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp şerit şerit kesin
Biber ve taze soğanları haşladığınız pirince katın
Yumurta, soya sosu, sarmısağı ve acı biberi karıştırın
Diğer tarafta margarini bir tavada eritin
Hazırladığınız karışımı porsiyon porsiyon bir yemek kaşık yardımı ile tavaya koyun, üzerine bastırıp yassılaştırın
Her iki tarafını 3-4 dakika olmak üzere çıtır çıtır kızartın
Fazla yağın süzülmesi için ayrı bir kaba alın, sonra tatlı-ekşi Çin sosu ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul