Yalnız Mesajı Göster

Çin Mutfağı

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Mutfağı



ÇİN USULÜ PİRİNÇ MÜCVERİ ( 4-6 kişilik )

Malzemeler :

300 gr uzun taneli pirinç

250 gr taze soğan

200 gr kırmızı tatlı biber

125 gr margarin

2 yemek kaşığı soya sosu

1 diş ezilmiş sarmısak

4 adet yumurta

Acı kırnızı biber

Tuz

Hazırlanışı :

Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın


Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp şerit şerit kesin Biber ve taze soğanları haşladığınız pirince katın Yumurta, soya sosu, sarmısağı ve acı biberi karıştırın

Diğer tarafta margarini bir tavada eritin Hazırladığınız karışımı porsiyon porsiyon bir yemek kaşık yardımı ile tavaya koyun, üzerine bastırıp yassılaştırın Her iki tarafını 3-4 dakika olmak üzere çıtır çıtır kızartın


Fazla yağın süzülmesi için ayrı bir kaba alın, sonra tatlı-ekşi Çin sosu ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla