Yalnız Mesajı Göster

Çin Mutfağı

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Mutfağı



KARİDES


Malzemeler :

200 gr karides

100 gr pişmiş tavuk eti ( didiklenmiş )

10 yumurta akı

2 su bardağı sıvı yağ

2 tatlı kaşığı mısır nişastası

2 çorba kaşığı taze soğan

Hazırlanışı :

Bir kasede bir yumurtanın akı ile mısır nişastası ve tuzu, tahta kaşıkla pürtüksüz hale gelinceye kadar karıştırın Karidesleri ekleyip her taraflarını bulayın

Deri bir tavaya yağı koyup kızdırın Karidesleri atıp 1 dakika kızartın Kağıt peçete üzerine çıkarıp fazla yağını süzün


Ayrı bir kasede 9 yumurta akını kar haline getirin Bunun yarısını geniş bir tabağa yayıp üstüne karidesleri yerleştirin Kalan yumurta karını karideslerin üzerine örtün


Yavaşça karidesleri tavaya koyun ve 3 dakika kızartın Kağıt peçete üzerine çıkartıp fazla yağını süzün ve servis tabağına çıkartın Üstüne tavuk etlerini ve taze soğanları serperek sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla