Konu
:
Çin Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Çin Mutfağı
08-13-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Çin Mutfağı
KARİDES
Malzemeler :
200 gr
karides
100 gr
pişmiş tavuk eti ( didiklenmiş )
10 yumurta akı
2 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı taze soğan
Hazırlanışı :
Bir kasede bir yumurtanın akı ile mısır nişastası ve tuzu, tahta kaşıkla pürtüksüz hale gelinceye kadar karıştırın
Karidesleri ekleyip her taraflarını bulayın
Deri bir tavaya yağı koyup kızdırın
Karidesleri atıp 1 dakika kızartın
Kağıt peçete üzerine çıkarıp fazla yağını süzün
Ayrı bir kasede 9 yumurta akını kar haline getirin
Bunun yarısını geniş bir tabağa yayıp üstüne karidesleri yerleştirin
Kalan yumurta karını karideslerin üzerine örtün
Yavaşça karidesleri tavaya koyun ve 3 dakika kızartın
Kağıt peçete üzerine çıkartıp fazla yağını süzün ve servis tabağına çıkartın
Üstüne tavuk etlerini ve taze soğanları serperek sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul