Yalnız Mesajı Göster

Çin Mutfağı

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Mutfağı



KELEBEK KARİDES ( 5 kişilik )


Malzemeler :

1/2 kgkarides

2 kahve fincanı un

1 çorba kaşığı beyaz şarap

1 yumurta (akı ayrılmış )

1 bardak su

1 çimdik tuz

Yağ Hazırlanışı :

Karidesleri sırt kısımlarından ikiye kesin, ama ayırmayın Sırt damarını çıkarın Kelebek gibi açarak bastırarak yassılaştırın Üzerine beyaz şarap serpiştirin

Unu tuzla birlikte bir kaba koyun Yumurta sarısını ekleyin Suyun yarısını katarak bir bulamaç yapın Geri kalan suyu da katın Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın ve kullanmadan önce bulamaca karıştırın

Derince bir kaba yağ koyup kızdırın Karidesleri bulamaca batırıp nar gibi kızartın Kızarttıktan sonra peçete kağıdı ile yağını süzün

Alıntı Yaparak Cevapla