Konu
:
Arjantin Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Arjantin Mutfağı
08-13-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Arjantin Mutfağı
Chimichuri "Barbekü İçin Safranlı Marinad"
hazırlama: 25 dakika
marinad: 24 saat
1,5 su bardağı marinad sosu için:
1/2 tatlı kaşığı safra
120 ml
zeytinyağı (1/2 su bardağı)
120 ml
beyaz sirke
1 baş soğan
2 iri diş sarmısak
1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı limon suyu
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Limon suyunda safranı erimesi için 20 dakika bekletin
Soğanı küçük küçük doğrayın
Sarımsakları dövün
Tüm malzemeyi cam bir kapta karıştırın ve ağzı çok sıkı kapanan cam bir kavanoza koyarak 24 saat buzdolabında bekletin
Et ve tavuklarınızı, hatta deniz ürünlerini bu sosta marine ederek ızgara yapabilirsiniz
Ayrıca sarmısaklı ekmeğin üzerine bir parça sürerek ızgara etlerinzin yanında servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul