Yalnız Mesajı Göster

Arjantin Mutfağı

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arjantin Mutfağı



Chimichuri "Barbekü İçin Safranlı Marinad"

hazırlama: 25 dakika
marinad: 24 saat

1,5 su bardağı marinad sosu için:
1/2 tatlı kaşığı safra
120 ml zeytinyağı (1/2 su bardağı)
120 ml beyaz sirke
1 baş soğan
2 iri diş sarmısak
1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı limon suyu
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Limon suyunda safranı erimesi için 20 dakika bekletin Soğanı küçük küçük doğrayın Sarımsakları dövün Tüm malzemeyi cam bir kapta karıştırın ve ağzı çok sıkı kapanan cam bir kavanoza koyarak 24 saat buzdolabında bekletin Et ve tavuklarınızı, hatta deniz ürünlerini bu sosta marine ederek ızgara yapabilirsiniz Ayrıca sarmısaklı ekmeğin üzerine bir parça sürerek ızgara etlerinzin yanında servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla