Yalnız Mesajı Göster

Arjantin Mutfağı

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arjantin Mutfağı



Chimichuri "Barbekü için Marinad”

Hazırlama: 5 dakika
marinad: 24 saat

1,5 su bardağı marinad sosu için:
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı sirke
1/4 su bardağı su
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 iri diş kıyılmış sarmısak
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
15 tatlı kaşığı kıyılmış taze kekik veya 2 tatlı kaşığı kuru kekik
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Tüm malzemeleri derin bir cam kapta karıştırın Kapağı sıkı kapanan bir kavanoza koyup 24 saat buzdolabında beklettikten sonra marinad için kullanın

Bu marinad sosu özellikle sığır, dana ve tavuk etleri içindir

Alıntı Yaparak Cevapla