Yalnız Mesajı Göster

Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi



Fındıklı Çikolatalı Turta



Malzeme

- 225 gr Fındık
- 125 gr Pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 105 gr Un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gr Margarin
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın


Hazırlanışı

Fındıkların 75 grını ayırınız

Önceden fırını 165 ºC’de ısıtınız

Kenarları düz yuvarlak kek kalıbının içine yağlı kağıt serip, ayırdığınız 75 gr Fındıkları 8-10 dakika fırında kavurunuz

Fırından çıkarıp üzerini havlu kağıt ile örtüp, biraz soğutunuz Daha sonra fındıkları avuç içiniz ile ovalayıp kabuklarını soyunuz Fırın ısısını 220 ºC ye çıkarınız

Kek kalıbını Margarin ile yağlayıp, unlayınız Mixerde kavrulmuş fındık ve şekeri birlikte çekerek un haline getiriniz

Derin bir kasede, çekilmiş fındıklı şekeri, mısır nişastasını, kakaoyu ve tarçını karıştırıp, içine unu ve kabartma tozunu ekleyerek ilave ediniz Bütün kuru malzemeyi iyice karıştırınız

Oda sıcaklığında bekletip, yumuşattığınız Sana’yı ilave ederek karıştırınız Ayrı bir kasede yumurtaları ve vanilyayı çırpınız

Mixerle karıştırarak yumurtayı karışıma ekleyip, 5 dakika çırpınız

Hamuru, yağlayıp unladığınız kalıba döküp, ısıyı 200 ºC indirdiğiniz fırında 30-35 dakika pişiriniz

Pişen keki 5 dakika kalıpta bekletip servis tabağına ters çeviriniz

Kalan fındıkları büyük parçalar halinde mixerde çekip, kek daha sıcak iken bütün üzerini kaplayınız

Soğutup, servis yapınız Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla