08-13-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi
Fındıklı Çikolatalı Turta
Malzeme
- 225 gr Fındık
- 125 gr Pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 105 gr Un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gr Margarin
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Fındıkların 75 gr ını ayırınız
Önceden fırını 165 ºC’de ısıtınız
Kenarları düz yuvarlak kek kalıbının içine yağlı kağıt serip, ayırdığınız 75 gr Fındıkları 8-10 dakika fırında kavurunuz
Fırından çıkarıp üzerini havlu kağıt ile örtüp, biraz soğutunuz Daha sonra fındıkları avuç içiniz ile ovalayıp kabuklarını soyunuz Fırın ısısını 220 ºC ye çıkarınız
Kek kalıbını Margarin ile yağlayıp, unlayınız Mixerde kavrulmuş fındık ve şekeri birlikte çekerek un haline getiriniz
Derin bir kasede, çekilmiş fındıklı şekeri, mısır nişastasını, kakaoyu ve tarçını karıştırıp, içine unu ve kabartma tozunu ekleyerek ilave ediniz Bütün kuru malzemeyi iyice karıştırınız
Oda sıcaklığında bekletip, yumuşattığınız Sana’yı ilave ederek karıştırınız Ayrı bir kasede yumurtaları ve vanilyayı çırpınız
Mixerle karıştırarak yumurtayı karışıma ekleyip, 5 dakika çırpınız
Hamuru, yağlayıp unladığınız kalıba döküp, ısıyı 200 ºC indirdiğiniz fırında 30-35 dakika pişiriniz
Pişen keki 5 dakika kalıpta bekletip servis tabağına ters çeviriniz
Kalan fındıkları büyük parçalar halinde mixerde çekip, kek daha sıcak iken bütün üzerini kaplayınız
Soğutup, servis yapınız Afiyet olsun
|
|
|