08-13-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi
Napoli Usulü Kuzu Pirzolası
Malzeme
- 15 adet kuzu pirzolası (kişi başına 3 kalem hesabı ile 5 kişi için)
- Tuz, taze çekilmiş
- karabiber
- 3 yumurta
- 60 gr un ( 1/2 su bardağı) Bir su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi yada galeta unu
- 30 gr Margarin (2 çorba kaşığı)
- 60 gr konkase domates
- 125 ml ( 1/2 su bardağı) domates sosu
- 150 gr spagetti
- 30 gr (7 1/2 çorba kaşığı) rendelenmiş kaşar veya permesan peyniri
Hazırlanışı
Kuzu pirzolalarının fazla yağlarını kesip, atın Tuz ve biberi serpin Yumurtayı bir çorba kaşığı su ilave ederek çırpın Pirzolaları sırasıyla una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin
Bir tavada Margarini eritin Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup alt üst ederek, 7-8 dakika, heriki yanıda altın sarısı bir renk alıncaya dek pişirin
Margarini bir tencerede orta ateşte eritin Yağ kızınca konkase domatesi katıp, ara sıra karıştırarak, birkaç dakika pişirin Domates sosunu katın Bir taşım daha kaynatın Tencereyi ateşten alıp, sosu sıcak olarak bir kenarda bekletin Bu arada orta boy bir tencerede spagettiyi kırmadan yaklaşık 10-12 dakika, hafif diri kalacak biçimde pişirin Bir süzgece aktararak süzün Bir kaba aktarın Sosu ilave edip, tekrar karıştırın
Tabağa dizdiğiniz pane pirzolaların yanına spagettiyi ilave edin ve üzerine peyniri serpin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|