Yalnız Mesajı Göster

Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi



Makarnalı Fasülye Çorbası:
Malzeme

- 2 su bardağı bardağı barbunya veya kurufasulye
- 2-3 diş sarmısak
- 2 tatlı kaşığı biberiye
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet kereviz sapı ve yaprakları
- 1 adet havuç
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı kelebek makarna, erişte, arpa şehriyesi
- Tuz - çekilmiş karabiber
- Rende permasan peyniri


Hazırlanışı
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın Geniş bir tencere içine ıslatıp süzdüğünüz fasulyeleri (fasulyelerinin üzerini iki parmak geçene kadar) koyup üzerine ılık, su koyunuz Ufak bir tülbentin içine biberiye ve soyulmuş sarmısakları koyup iyice sarınız Fasulyelerin içine kaynamaya bırakınız

Soğanın kabuklarını soyup, bütün olarak çorbanın içine koyunuz Havuçların kabuklarını soyunuz, yıkayınız ve halka halka doğrayınız Kerevizin kök ve yeşil yapraklarını doğrayınız Havuç ve kerevizleri çorbaya katınız

En son olarak zeytinyağını ekleyip, fasulyeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız Fasulyeler pişince, tülbenteki baharatları ve bütün soğanı çorbadan çıkarınız

Fasulyenin 1/3’ünü ayırıp kalanını karabiber, tuz ile birlikte püre haline getiriniz Fasulye tanelerinin ve püreyi çorbanın içine ilave edip bir taşım kaynatınız Çorba kaynayınca makarnaları içine atıp 8 dakika pişiriniz Üzerine rende permasan koyup servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla