08-13-2012
|
#9
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi
Spagetti "Vongole" Kum Midyesi
Malzemeler:
- 1 paket spagetti
- 200 gr Kum midyesi
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı margarin
- 3 yemek kaşığı krema
- Tuz-karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet sivribiber
Yapilisi:
Zeytinyağlı ve tuzlu suda spagetti 8 dakika haşlayıp, süzdükten sonra 2 yemek kaşığı sıvı margarin ile yağlayınız
Sivribiberlerin içlerini çıkarıp, ince ince doğrayınız
Kum midyelerini iyice yıkayıp, süzünüz
Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız
Tavada 2 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, sivribiber ve sarımsakları sote ediniz Midyeleri ilave edip, 5 dakika sote ettikten sonra tuz ve karabiber ile baharatlandırınız
Ateşten alıp, kremayı ekleyip, karıştırınız
En son sosu, spagettiye ilave edip, sıcak olarak servis ediniz
|
|
|