Yalnız Mesajı Göster

Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi



Yengec Corbasi (Zuppa di Granchi)
Malzemeler:

225 gr ayıklanmış yengeç eti
1 adet orta boy domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1 adet havuç
2 adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 çorba kaşığı beyaz şarap
2 diş sarmısak
3 karanfil
1 su bardağı süt
Karabiber
Tuz


Yapilisi:

Yengeç eti 2 saat sütün içinde bekletilir
Şarap ve yağın dışında bütün malzeme tuzlu suda haşlanır, sonra tel bir süzgeçten geçirilerek püre yapılır
Şarap ve yağ püreye karıştırılır
Yengeç eti pürenin içine atılarak 30 dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla