Yalnız Mesajı Göster

Kıbrısın Mutfağı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıbrısın Mutfağı



Evsahipligi yaptigi bunca kültürlerden süzülmüs birikimlerle Kibris mutfagi dogu ve bati lezzetlerinin sentezine ulasmis ve bir “oriental” ekol olmustur Kibris mutfaklarinda et deniz ürünleri sebze ve meyva günlük ve taze tüketilir Aksam sofralarinda ana yemekten önce yirmiye yakin çesidiyle “ordövr” ve mezeler sunulur


Cacik humus pastirma yogurt fava taze badem içi tursu salatalar ve zeytin çesitleriyle baslayan ünlü mezelerin ardindan izgara hellim köfte Taze ve çok çesitli deniz ürünleri Kibris mutfaginda özel bir yere sahiptir




Zivaniya Raki Brandi ve sarap yerel içkilerin en sevilen türleridir Ana yemekten sonra macun denilen tatli ve meyvalar alinip türk kahvesi içilir Yakin dogunun sert içimli özel kahvesini Kibris’ta yeniden tatmak gerekir Sabah kahvaltilarinda yerel meyvalarin yani sira yogurt ile dogal balin muhesem beraberligi mutlaka tadilmalidir

Alıntı Yaparak Cevapla