Konu
:
Kıbrısın Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Kıbrısın Mutfağı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıbrısın Mutfağı
Evsahipligi yaptigi bunca kültürlerden süzülmüs birikimlerle Kibris mutfagi dogu ve bati lezzetlerinin sentezine ulasmis ve bir “oriental” ekol olmustur
Kibris mutfaklarinda et deniz ürünleri sebze ve meyva günlük ve taze tüketilir
Aksam sofralarinda ana yemekten önce yirmiye yakin çesidiyle “ordövr” ve mezeler sunulur
Cacik humus pastirma yogurt fava taze badem içi tursu salatalar ve zeytin çesitleriyle baslayan ünlü mezelerin ardindan izgara hellim köfte
Taze ve çok çesitli deniz ürünleri Kibris mutfaginda özel bir yere sahiptir
Zivaniya Raki Brandi ve sarap yerel içkilerin en sevilen türleridir
Ana yemekten sonra macun denilen tatli ve meyvalar alinip türk kahvesi içilir
Yakin dogunun sert içimli özel kahvesini Kibris’ta yeniden tatmak gerekir
Sabah kahvaltilarinda yerel meyvalarin yani sira yogurt ile dogal balin muhesem beraberligi mutlaka tadilmalidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul