Yalnız Mesajı Göster

Fransız Mutfağı

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Mutfağı



MİDYE BUĞLAMA / Mul Marinye

( 4 kişilik ) Malzemeler :

50 midye

1 bardak beyaz şarap

2 arpacık soğan (çok ince kıyılmış)

1 havuç (ince kıyılmış)

1 diş sarımsak (dövülmüş)

6 çekilmemiş tane karabiber

Buket Garni (birbirine bağlanmış defne

yaprağı, maydonoz, kekik)

1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz

3 çorba kaşığı çiğ krema

2 yumurta sarısı

Tuz

Hazırlanışı :

Midyeleri soğuk suda güzelce yıkayın


Midyeleri, şarap, 2 bardak su, soğan, havuç, sarmısak, karabiber tanesi ve buket garni ile bir tencereye koyup ağır ağır kaynatın


Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp 5 dakika kadar hafif ateşte bırakın

Midyeler açılıncaya kadar tencereyi hafif sallayın Sonra alıp servis tabağına sıralayın ve sıcak tutun


Tenceredeki suyu yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatınTuz, kıyılmış maydanoz, çiğ krema ve yumurta sarısını ilave edip ağır ateşte sık sık karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin


Sosu midyelerin üzerine dökün ve hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla