Yalnız Mesajı Göster

Fransız Mutfağı

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Mutfağı



PEYNİRLİ SOĞAN ÇORBASI Malzemeler :

2 çorba kaşığı soya yağı

1/2 kg ince kıyılmış soğan

3 çorba kaşığı un

4 bardak et suyu

50 gr rendelenmiş kaşar peyniri

3-4 dilim ekmek

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı :

Bir tencerede yağı eritinSoğanı ilave ederek ağır ateşte hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar kavurun


Unu, soğanın üzerine serpip 2-3 dakika daha karıştırın Sonra et suyunu katın, bir taşım kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 dakika ağır ateşte kaynatın Tuzunu ve karabiberini ilave edin

Ekmeklerin bir yüzünü kızartın ve dilimlere eşit miktarda peynir sürün


Çorbayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve ekmekleri peynirli kısmı üstte kalacak şekilde çorbanın üstüne koyup fırında peynir eriyip pembeleşinceye kadar pişirin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla