Yalnız Mesajı Göster

Fransız Mutfağı

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Mutfağı



SOĞUTULMUŞ SEBZE

ÇORBASI / Vişisuaz ( 5 kişilik ) Malzemeler :

1/2 kg patates

4 pırasa

1 adet soğan

50 gr tereyağı

6 bardak et suyu

1 bardak koyu krema

2 çorba kaşığı kıyılmış kırmızı soğan

Bir tutam hindistancevizi unu

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı :

Pırasanın koyu yeşil yapraklarını ayıklayın Bütün sebzeleri ince ince kıyın


Yağı geniş ve yayvan bir kapta eritin Soğanı ve pırasayı, soğanların kavrulmamasına dikkat ederek, yumuşayıncaya kadar 10 dakika kadar hafif ateşte pişirin


Patatesi ve et suyunu da ilave ederek kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra kapağını da kapatıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin

Çorbayı iyice süzün veya blendırdan geçirin ve iyice soğutun


Kremayı, kırmızı soğanı, hizdistancevizini karıştırın Tuzunu ve biberini ilave edip soğutulmuş bir kasenin içinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla