Yalnız Mesajı Göster

Fransız Mutfağı

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Mutfağı



GUJER


Malzemeler :

4 yumurta

1,5 su bardağı un

250 gr rendelenmiş gravyer peyniri

250 gr tereyağı

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı :

Önce fırınınızı 220 dereceye getirin Fırın tepsinize bir yağlı kağıt serin ve bir tatlı kaşığı yağ ile yağlayın Kalan yağın yarısını, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyun ve kaynatın

Tencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırın Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak, karışım hamur kıvamına gelip tencerenin kenarlarından kolay ayrılır hale gelene kadar pişirin

Tencereyi tekrar ateşten alıp yumurtaları teker teker katın Rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını ayırıp kalanını tencereye ekleyin ve karıştırın


Karışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp yağlanmış kağıdın üzerine bir halka olacak şekilde dökün Ayırdığınız 2 çorba kaşığı peyniri halkanın üzerine serpip fırına sürün

40 dakika kadar kabarıp altın sarısı renk alana kadar pişirin Sıcak veya soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla