Yalnız Mesajı Göster

Fransız Mutfağı

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Mutfağı



KUP JAK ( 6 kişilik )


Malzemeler :

2 su bardağı karışık meyve (küçük küçük doğranmış)

2 çorba kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı limon suyu

7 çorba kaşığı vişne likörü

2 su bardağı limon dondurması

2 su bardağı böğürtlen dondurması

1/3 su bardağı kabuksuz badem (ortadan ikiye bölünmüş)

Hazırlanışı :

Orta boy bir kasede, karışık meyve, şeker, limon suyu ve 6 çorba kaşığı vişne likörünü kaşıkla iyice karıştırın Kasenin üstünü kapatıp buzdolabında 1 saat soğutun


Servis yapacağınız 6 tane kup bardağını da 30 dakika buzdolabında bekletin


Bir çorba kaşığı böğürtlen dondurması ile bir çorba kaşığı limon dondurmasını bardaklara aralarında biraz açıklık bırakarak yan yana koyun


Meyveyi buzdolabından çıkarıp bir bir çorba kaşığı alarak dondurmaların arasına koyun

Kup Jak'e geri kalan vişne likörünü serpip, bademlerle süsleyerek hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla