Yalnız Mesajı Göster

Fransız Mutfağı

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Mutfağı



KALIPTA KREMA / Kör Ala Krema

( 6 kişilik )


Malzemeler :

225 gr karper, eritme peynir

2 bardak koyu krema

2 çay kaşığı elenmiş pudra şekeri

225 gr çilek

Limon suyu

Pudra şekeri Hazırlanışı :

Tahta bir kaşık kullanarak peyniri ince bir tel elekten, derin bir kaba ezerek geçirin Sonra içine koyu krema ile pudra şekerini katın ve iyice karıştırın


Hazırladığınız karışımı ya altı delikli, kalp şeklindeki kalıplara dökün yada içine tülbent serilmiş bir süzgeç içine koyun ve sabaha kadar süzülmesi için serin bir yerde bırakın


Servis yapmadan önce, kalıpları servis tabaklarına ters olarak çevirip boşaltın, üzerine çilek ve tat vermesi için pudra şekeri serpiştirin, sonra çilekle süslediğiniz kremayı servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla