Konu
:
Fransız Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Fransız Mutfağı
08-13-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Fransız Mutfağı
KALIPTA KREMA / Kör Ala Krema
( 6 kişilik )
Malzemeler :
225 gr
karper, eritme peynir
2 bardak koyu krema
2 çay kaşığı elenmiş pudra şekeri
225 gr
çilek
Limon suyu
Pudra şekeri Hazırlanışı :
Tahta bir kaşık kullanarak peyniri ince bir tel elekten, derin bir kaba ezerek geçirin
Sonra içine koyu krema ile pudra şekerini katın ve iyice karıştırın
Hazırladığınız karışımı ya altı delikli, kalp şeklindeki kalıplara dökün yada içine tülbent serilmiş bir süzgeç içine koyun ve sabaha kadar süzülmesi için serin bir yerde bırakın
Servis yapmadan önce, kalıpları servis tabaklarına ters olarak çevirip boşaltın, üzerine çilek ve tat vermesi için pudra şekeri serpiştirin, sonra çilekle süslediğiniz kremayı servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul