Yalnız Mesajı Göster

Fransız Mutfağı

Eski 08-13-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Mutfağı



ŞARAPLI TAS KEBABI / Böf Burjinyon
( 4-6 kişilik )

Malzemeler :
1 kg 200 gr 50 gr 2 çorba kaşığı zeytinyağı
12 arpacık soğan
2 çorba kaşığı un
1 bardak et suyu
2 diş dövülmüş sarmısak
Buket garni (birbirine bağlanmış
defne yaprağı, maydanoz, kekik)
2 bardak kırmızı şarap
100 gr Garnitür için küp halinde kesilmiş ve kızartılmış
ekmek ve ince kıyılmış maydanoz
Tuz ve taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı :
Eti 3 cmlik küpler halinde parça parça kesin

Yağın 25 gramını bir tavada zeytinyağla karıştırarak eritin Soğanları tavaya koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun Kavurduğunuz soğanları çıkartıp bir kenara koyun

Aynı yağa eti ve pastırmaları atıp nar gibi oluncaya kadar kızartın Eti süzüp alın ve kapaklı bir tencereye koyun
Tavaya un serpin, karıştırarak 2-3 dakika pişirin Sonra et suyunu, sarmısağı, buket garniyi, tuzu, biberi ve şarabı katın Karışım kayulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin

Koyulaşan karışımı etin üstüne dökün ve tencerenin kapağını kapatarak 150 derece ısıdaki fırında 1,5 saat kadar pişirin
Yağın geri kalmış olan 25 gramını eritin ve mantarı 2-3 dakika kavurun Mantarı ve soğanı et tenceresine koyun ve yarım saat daha pişirin

Sonra üzerine küçük kesilip kızartılmış ekmekle ince kıyılmış maydanozu serperek sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla