Yalnız Mesajı Göster

Portekiz Mutfaği

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portekiz Mutfaği



Portekiz Usulü Dilbalığı

MALZEMELER:

Dilbalığı 400 gramlık (temizlenip, fileto çıkarılmış) 10 adet
Sana’dan Tadım 150 ml
Havuç (ince doğranmış) 1 adet
Knorr soğanlı çeşniyi 10 gr
su 1,25 lt
Buke garni 1 adet
Soğan (halkalarına ayrılmış) 4 adet
Konkase domates 850 g
Mantar (doğranmış)300 g
Körpe taze soğan (sadece yeşil kısmı doğranmış) 1 bağ
Knorr Aromat 1 çorba kş
Knorr Bağlayıcı Yemek Sosu 20 g
Maydanoz (ince kıyılmış)
5 çorba kaşığı

YAPILIŞ TARİFİ:

Dilbalığı filetolarını ve kemiklerini yıkayıp, ayrı süzgeçlere çıkarın
Tadımın 35 mililitresini bir tencerede eritin Yağ kızınca havuçları
ve soğanlı çeşniyi ilave ederek üzerlerine bir kapak kapatıp, soğanlar
şeffaflaşıncaya kadar pişirin
Tencereye balık kemiklerini, suyu ve buke garniyi ekleyin
Bir taşım kaynatın Ateşi kısın Üzerinde biriken kefi sürekli temizleyerek
20 dakika pişirin
Bu arada bir tavada Tadımın 75 mililitresini eritin Halka soğanları
ilave ederek altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Konkase domatesi ve
mantarları ekleyip karıştırarak 15 dakika pişirin Ateşten alıp, taze
soğanların yeşil kısımlarını katın ve bir kenarda sıcak tutun
Fırınınızı 180ºC ye getirip ısıtın Tencerede kaynattığınız balık
suyunu ince bir süzgeçten temiz bir kaçarolaya süzdürün Yarısı kalıncaya
kadar kaynatarak çektirin
Dilbalığı filetolarını aromat ile baharatlayın Her birini rulo biçiminde sarıp,
bir fırın kabına dik biçimde oturtun Balık suyuna katıp
karıştırın ve dil balıklarının üzerlerine gezdirin Balıkları fırına sürüp
yaklaşık 10-15 dakika pişirin
Fırından çıkan balıkların pişme suyunu bir kaba süzdürün Balıkları ise
kenarda sıcak tutun Bağlayıcı yemek sosunu hazırlayın Balığın pişme
suyunu azar azar bu sosa yedirin Kalan Tadımı çırparak sosa
yedirin Tuzunu kontrol edin Balıkların üzerlerine hazırladığınız domatesli
mantarlı karışımı bölüştürün Üzerlerini hazırladığınız sos ile kaplayın
Salamandıraya sürün 3-4 dakika gratine edip, ince kıyılmış maydanoz
serperek servis yapın

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla