Yalnız Mesajı Göster

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri



Patates Kavurma

Malzemeler:


4 kisi

1 kg patates

350 gr mantar

4 dis sarimsak

1/2 demet maydanoz

3 sap biberiye

100 gr kurutulmus domates

karabiber

tuz

110 yemek kasigi zeytinyagi



Yapilisi:


Patatesleri tuzlu suda kabuklu olarak sert kalacak sekilde haslayin

Sogumaya birakin ve sonra kabuklarini soyun, ince dilimleyin

Mantarlari ayiklayin ve onlari da ince dilimleyin Biberiye yapraklarini saplarindan ayirin Maydanoz yapraklarini iri kiyin Sarmisagi soyun, ufak parçalara kesin Kurutulmus domatesleri 1 cm büyüklügünde dograyin Zeytinyagini tavada kizdirdiktan sonra patates dilimlerini ara sira çevirerek kizartin Sonra mantar, sarmisak parçalari, kurutulmus domates ve biberiyeyi ilave edin, kisa bir süre kizartin Karabiber ve tuz ile tatlandirin Maydanoz ile karistirin ve bekletmeden servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla