Yalnız Mesajı Göster

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri



Apfel Strudel (elmali Pie)




Malzemeler:


Un 200 gr

Sıvı yağ 20 gr

Tuz 1/2 çay kaşığı

Su 3/5 su bardağı

Tereyağı 230 gr

Bayat ekmek kabuğu kurusu 100 gr

Toz şeker 110 gr

Vanilya 1/2 çay kaşığı

Elma (sulu) 1 kg

Kuru üzüm 60 gr

Tarçın 3 gr

Limon kabuğu rendesi 30 gr



Yapilisi:


Hamurun hazırlanması:

Blenderda hamurun içine giren 200 gr un, 20 gr sivi yag, 1/2 çay kaşığı tuz ve 3/5 su bardağı suyu karıştırıp çıkartın Elle iyice yoğurun

Top haline getirip yağlanmış bir tepsiye koyun

Üzerine bir fırça ile yağ sürün Yarım saat bekletin

Sonra hamur topağını un serpilmiş bir bezin üstünde oklava yardımı ile açın Arada fırça ile yağ sürerek açmaya devam edin İki elinizin dış kısmı ile daha da incelterek şeffaf hale gelinceye kadar açmaya devam edin

Hamur 70x70 cm kare olsun


Galeta ununun hazırlanması:

80 gr tereyağını eritin ve ekmek kabuğunu, 10 gr toz şeker ve vanilyayı yağa atın Karıştırarak kahverengi olmasını sağlayın


İçinin hazırlanması:

Elmaları soyun ve iri rendeleyin Limon kabuğunu ince rendeleyin ve 100 gr toz şekere yatırın 15 dakika bekletin

Aroması şekere geçince elmalara ilave edin


Hazırladığınız hamurun dörtte birine galeta ununu serpin

Sonra elmaları döşeyin Geri kalan hamura erimiş tereyağ sürün ve elma kaplı olanın üstüne kumaşı kaldırarak üstüne kaplayıp öte taraftan hamuru bitiştirin Diğer taraftan bir tepsiye yağlı kağıt serip strudeli üzerine yerleştirip üzerine erimiş tereyağı sürün 200 c fırında bir saat kadar tutun Bu süre zarfında iki-üç kere üstüne fırça ile erimiş tereyağ sürünFırından çıkardıktan sonra soğutmaya bırakın ve üzerine az vanilya karıştırılmış pudra şekeri ekin

Alıntı Yaparak Cevapla