Yalnız Mesajı Göster

Japon Mutfagi

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Japon Mutfagi



Kamaboko (Balik Köftesi)
Malzemeler:

Dil (Veya pisi balığı filetosu) 500 gr
Mısır unu 2 çorba kaşığı
Şeker 1 çay kaşığı
Soya sosu 1 çay kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Soguk Su 1 bardak
Siviyag veya icyagi


Yapilisi:

Balığın bütün kılçaklarını ayıklayın ve kıyma kivamina gelene kadar makineden çekin
Mısır ununu, şekeri, soya sosunu ve tuzu,bu kıymayailave edip karistirin
Bu arada yağı harlı ateşte kızdırın
Balık karışımını küçük toplar halinde, nar gibi kızartın
Sonra kâğıt peçetede yağını süzerek sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla